Yurtdışı Dijital Pazarlama Uzmanı Maaşları

19/03/2023

Yurtdışında Dijital Pazarlamacı Maaşları Ne Kadar?

Dijitalleşmenin tüm sektörleri hızla etkilediği günümüz çağında Dijital Pazarlama, sektörü ne olursa olsun tüm şirketlerin elini güçlendirmek istediği bir alan olarak öne çıkıyor. Dolayısıyla, büyük ya da küçük tüm şirketler, istihdam etmek üzere yetenekli ve deneyimli dijital pazarlamacılar arıyor.

Dijital pazarlama hem şirketlere hem de pazarlamacılara birçok fırsat sunuyor. Deneyimli ve yetenekli bir dijital pazarlama uzmanı tüm dünyada esnek, kısa çalışma saatleri ve uzaktan çalışma koşulları sunan yüksek maaşlı işler bulabiliyor.

Peki, yüksek maaş kazanan bir dijital pazarlama uzmanı olmak için hangi yeteneklere ihtiyacınız var? Yurtdışında dijital pazarlamacılar ne kadar kazanır? Tüm bu soruların cevaplarını bloğumuzda sizin için bir araya topladık. 

 

Yurtdışında Dijital Pazarlama Uzmanı Olmak İçin İhtiyacınız Olan Yetenekler 

Dijital pazarlama uzmanı, çalıştığı şirketin markası için hedef pazar ve kitle araştırması yapan ve elde ettiği verileri artırarak marka bilinirliğini yükseltmek için tüm dijital kanalları etkin bir şekilde kullanabilen kişilere verilen meslek ünvanıdır.

Dijital pazarlama uzmanları, SEO, Sosyal Medya ya da İçerik Pazarlaması gibi belli bir alanda uzmanlaşmayı ya da farklı alanlarda kendilerini geliştirerek daha fazla iş imkanına sahip olmayı tercih edebilirler.

Kariyer hedefleri ne olursa olsun, yurtdışında dijital pazarlama uzmanı olarak çalışmak isteyen tüm pazarlamacıların, temel pazarlama kavramlarını kapsamlı bir şekilde ele alıp uygulayabiliyor olması gerekir.

Buna ek olarak, yurtdışında iyi bir dijital pazarlama uzmanı olmak için ihtiyacınız olan yetenekler şu şekilde sıralanabilir;

  • Google Analytics ve Google Ads gibi platformlara hakim olmak.
  • Sosyal Medya, İçerik ve Email Pazarlaması gibi alanlarda uzmanlaşmak.
  • SEM ve SEO konusunda bilgili olmak.
  • Dijital dünyadaki trend ve yenilikleri takip edebilmek.
  • Satın alınan, sahip olunan ve kazanılmış medya kanallarını holistik bir şekilde kullanabilmek.
  • Tüm dijital pazarlama kanallarının performansını takip ve analiz edebilmek.

Tüm bu yeteneklere sahip olup, yurtdışında yüksek maaş teklif eden kariyer fırsatları yakalamak için ihtiyacınız olan tek şey kapsamlı ve etkili bir dijital pazarlama eğitimi

Kariyer planmanıza uygun global çapta geçerli pazarlama eğitimlerini keşfederek yurtdışında dijital pazarlama uzmanı olma hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz!

Yurtdışında Dijital Pazarlama Uzmanı Maaşları 

Buraya kadar, bir dijital pazarlama uzmanının ne iş yaptığını ve yurtdışında dijital pazarlama uzmanı olmak isteyen pazarlamacıların hangi yeteneklere sahip olması gerektiğini öğrendik. Gelin, şimdi yurtdışında dijital pazarlama uzmanlarına ne kadar maaş ödendiğini detaylı bir şekilde öğrenelim.

Yurtdışında dijital pazarlamacı maaşları pazarlamacıların yeteneklerine, bulundukları konuma, çalıştıkları sektöre ve deneyimlerine göre değişmektedir. Bu nedenle, kariyer değişikliği yapmak isteyen kişilerin ya da dijital pazarlama uzmanı olarak çalışmak isteyen pazarlamacıların hangi ülkede ne kadar kazanabileceklerini öğrenmeleri gerekiyor.

Amerika Pazarlamacı Maaşları Ne Kadar?

Türkiye’den farklı olarak Amerika’da maaşlar yıllık sistem üzerinden hesaplanıyor. Amerika pazarlamacı maaşları, şehirden şehire değişse de Amerika’da bir dijital pazarlamacı ortalama olarak yıllık 39.000$ ile 97.000$ arasında kazanıyor.

Careerfaundry’nin yaptığı araştırmaya göre, Amerika’daki dijital pazarlamacıların deneyimlerine göre aldıkları maaşlar şu şekilde sıralanabilir;

  1. Giriş seviye dijital pazarlama uzmanı maaşları: Amerika’da dijital pazarlama kariyerine yeni başlamış pazarlamacılar yıllık ortalama 39.000$ ile 55.00$ dolar arasında maaş alıyor.
  2. Orta seviye dijital pazarlama uzmanı maaşları: 3-4 yıllık deneyimi olan ve dijital pazarlama müdürü gibi orta seviye pozisyonlarda çalışan pazarlamacılar yıllık 65.000$ ile 120.000$ arasında kazanabiliyor.
  3. Kıdemli dijital pazarlama uzmanı maaşları: Henüz direktör seviyesine yükselmemiş, kidemli dijital pazarlama uzmanlarının yıllık maaşı ortalama olarak 92.000$ ile 133.000$ arasında değişiyor.
  4. Üst seviye dijital pazarlama uzmanı maaşları: 10 yıldan fazla süredir pazarlama alanında çalışan ve direktör seviyesine yükselen dijital pazarlamacılar yıllık 165.000$’a kadar kazanabiliyor.

Avrupa Pazarlamacı Maaşları Ne Kadar? 

Dijital pazarlamacı maaşı Avrupa ülkelerinin hepsinde farklı olsa da, Avrupa’da çalışan bir dijital pazarlama uzmanı yıllık ortalama 37.000£ kazanabiliyor. Avrupa ülkelerindeki dijital pazarlama maaşları yıllık 26.000£ ile 52.000£ arasında değişiyor.

Reboot’un çalışmasına göre, İngiltere yıllık 35.000£ ile Avrupadaki en düşük dijital pazarlamacı maaşını sunan ülkelerden biri. Bakalım, diğer Avrupa ülkelerinde dijital pazarlama uzmanları ne kadar kazanıyor?

Avrupa’da yıllık ortalama dijital pazarlama uzmanı maaşları;

  • Belçika – 52.271£
  • Hollanda – 45.438£
  • İtalya – 39.486£
  • Fransa – 37.820£
  • İspanya – 34.947£
  • Rusya – 28.866£

Diğer Ülkelerde Dijital Pazarlamacılar Ne Kadar Kazanır? 

Asya ülkeleri, yurtdışında çalışmak isteyen pazarlamacılara en yüksek maaşı sunan ülkeler olarak öne çıkıyor. Japonya’da, dijital pazarlamacılar yıllık ortalama 58.443£ kazanabiliyor. Çin’de ise bu rakam yıllık 56.949£. 

Amerika, Asya ve Avrupa dışındaki ülkelerde ise dijital pazarlama uzmanı maaşları şu şekilde;

  • Danimarka – 55.384£
  • Avusturya – 45.294£
  • Norveç – 41.695£
  • İsveç – 40.392£
  • Finlandiya – 39.508£
  • Kanada – 38.283£

Deneyime Göre Yurtdışı Pazarlamacı Maaşları 

Sektörü ya da iş tanımı ne olursa olsun, çalışma deneyimi pazarlamacıların maaşlarını etkileyen en önemli faktörlerden biri. 15 farklı ülkede yapılan bir çalışmaya göre, çalışma deneyimi diğer pazarlamacılara göre daha az olan dijital pazarlama uzmanları yıllık 30.000£ daha az kazanıyor.

Deneyime göre yurtdışı dijital pazarlama uzmanı maaşları’nın yıllık ortalaması ise şu şekilde;

  • Giriş Seviye Dijital Pazarlama Uzmanı Maaşları – 25.408£
  • Orta Seviye Dijital Pazarlama Uzmanı Maaşları –  33.434£
  • Kıdemli Dijital Pazarlama Uzmanı Maaşları – 42.809£
  • Üst Seviye Pazarlama Müdürü Maaşları – 51.913£

Uzmanlığa Göre Yurtdışı Pazarlamacı Maaşları

Bir pazarlamacının yurtdışında dijital pazarlama uzmanı olarak ne kadar kazanacağını belirleyen en önemli bir diğer faktör ise uzmanlık alanı. Dijital pazarlama alanı, içerisinde SEO, İçerik pazarlaması ve Ürün pazarlaması gibi birçok farklı uzmanlık alanı içerdiğinden, yurtdışı dijital pazarlamacı maaşları da bu uzmanlık alanlarına göre değişebiliyor.

En yüksek maaş imkanı sunan dijital pazarlama uzmanlık alanları şu şekilde sıralanabilir;

  • Dijital Strateji Uzmanı – 49.238£
  • E-Ticaret Uzmanı – 44.604£
  • Pazarlama İletişimi Uzmanı – 44.096£
  • SEO Uzmanı – 39.973£
  • İçerik Pazarlaması Uzmanı – 33.261£
  • Sosyal Medya Pazarlama Uzmanı – 32.044£

Yurt Dışında Dijital Pazarlama Uzmanı Olmak Hayal Değil! 

Artık, yurtdışında dijital pazarlama uzmanı olmanızı sağlayacak yeteneklerden, hangi ülkede ne kadar kazanabileceğinize dair tüm bilgileri biliyorsunuz. Hayalinizdeki yurtdışı dijital pazarlama kariyerine kavuşmak için yapmanız gereken tek şey yeteneklerinizi geliştirmek ve hangi ülkede çalışmak istediğinize karar vermek. 

Deneyiminiz olsun ya da olmasın, uluslarası geçerliliğe sahip, doğru dijital pazarlama sertifika programları sayesinde siz de istediğiniz yerde dijital pazarlama uzmanı olarak çalışabilirsiniz. Size bu yolculukta başarılar dileriz!

En Popüler İçerikler

Eskiden yüksek maaşlı bir meslek edinmek ve sağlam bir kariyerin ilk adımlarını atmak için dört senelik bir üniversiteye gitmeniz ve...

Yurt Dışında Çalışma Olanağı Sunan En İyi 8 Meslek Son yıllarda yurt dışında çalışmak hemen hemen herkesin hayali. Çalışma hayatına...

İyi bir dijital pazarlamacı olmak için gereken her şeyi yaptınız; en iyi dijital pazarlama eğitimini (digital marketing eğitimi) aldınız, sektörde...

Evden Çalışma İmkanı Sunan En İyi Home Office Meslekler İş dünyasında yaşanan dijital dönüşüm hızla ivme kazanıyor. Bu dönüşüm sonucunda,...