Dijital Pazarlamacı Aranıyor!

14/04/2023

Yurtdışına Çalışacak Dijital Pazarlamacı Aranıyor!

Esnek çalışma koşullarında döviz kazanarak çalışmanızı sağlayacak, çeşitli iş ve öğrenme fırsatları sunan bir kariyer yolculuğuna çıkmak istiyorsanız, yurtdışında dijital pazarlama uzmanı arayan bir şirkette çalışmak tam da size göre. 

Üstelik, tüm dünyanın hızla dijitalleşteği ve pandeminin bu dijitalleşmeyi daha da hızlandırdığı günümüz dünyasında yurtdışında dijital pazarlama uzmanlarına yönelik ihtiyaç önemli ölçüde artıyor. Dolayısıyla, doğru yetenekler ve planlama ile istediğiniz yerde ve koşullarda dijital pazarlama uzmanı olarak çalışmanız mümkün.

Kariyer yolculuğunuzda size destek olmak için içeriklerimizde hayalinizdeki dijital pazarlama kariyerini gerçekleştirirken göz önünde bulundurmanız gereken güncel bilgileri ele alıyoruz. 

Bir önceki yazımızda, yurtdışında dijital pazarlamacı maaşları ve kazanılması gereken dijital pazarlama yetenekleri ile ilgili bilgi vermiştik. Bu yazımızda ise, yurtdışında dijital pazarlamacı olmanın avantajlarından ve en çok talep gören dijital pazarlama pozisyonları ve yeteneklerinden bahsedeceğiz. Hadi başlayalım!

Yurtdışında Dijital Pazarlama Uzmanı Olmanın Avantajları

2000’li yıllara kadar iş dünyasında adı bile geçmeyen dijital pazarlama alanı, son yıllardaki teknolojik gelişmeler ve globalleşme nedeniyle günümüzde sektörü ya da ölçeği fark etmeksizin tüm şirketlerin bünyesinde bulundurması ya da dışarıdan hizmet olarak alması gereken bir iş kolu haline geldi.

Dolayısıyla, hem Türkiye’de hem de yurtdışında dijital pazarlamacı ihtiyacı gün geçtikçe artıyor. Yurtdışında dijital pazarlamacılara yönelik talebin artmasından yararlanmak ve kariyerinizi globale taşımak için, Türkiye’de yaşayıp yurtdışında faaliyet gösteren bir şirkete bağlı olarak çalışabilir, ya da dünyanın istediğiniz yerinde “freelancer” olarak çalışabilirsiniz. 

Dijital pazarlama kariyerinizin temel adımlarını atmak için hangi yöntemi seçerseniz seçin, kapsamlı ve etkili bir dijital pazarlama eğitimi ile döviz ile kazanmak, esnek çalışma koşullarından yararlanmak ve çeşitli iş fırsatlarına erişmek gibi avantajlardan yararlanabilirsiniz.

Tabi, dijital pazarlama uzmanı olarak çalışmanın sağladığı avantajlar bunlarla sınırlı değil;

  • Dijital pazarlama alanında çalışanlar yeteneklerini sürekli geliştirebiliyor; dijital pazarlama teknolojik gelişmelere bağlı olarak ortaya çıkan ve sürekli olarak gelişen bir çalışma alanı. Dolayısıyla, hedef kitleyi çekmek için kullanılan araç ve platformlar arttıkça, dijital pazarlamanın kapsamı ve iş tanımları da genişliyor. Bu durum, pazarlamacıların deneyim edinirken aynı zamanda sürekli olarak kendini geliştirmesine ve yeni şeyler öğrenmesine olanak veriyor.
  • Dijital pazarlama uzun ömürlü bir kariyer yolculuğu sunuyor; Tüm pazarlama kanalları üzerinde yetkinliğe sahip bir dijital pazarlama uzmanı, dijital dünyanın nimetlerini kullanarak müşterilerin nereden geldiği, web site hareketleri, sosyal medya kullanımları gibi bir çok konu ile ilgili bilgi edinebiliyor. Böylece, şirketler de pazarlama kampanyalarına stratejik bir gözle bakabiliyor. Bu durum dijital pazarlamayı günümüz ve gelecek için önemli bir meslek olarak öne çıkarıyor.

Dijital pazarlamacı olmanın sunduğu avantajlardan yararlanmak için tüm dünyada geçerli bir dijital pazarlama sertifikası alın, kariyerinizi kolayca globale taşıyın!

DMI KURSLARINI KEŞFEDİN!

Yurtdışında Dijital Pazarlamacı İhtiyacı Ve Yüksek Talep Gören İş Tanımları

Buraya kadar, dijital pazarlama alanında çalışmanın avantajlarından ve yurtdışında dijital pazarlamacılara yönelik talebin neden arttığından bahsettik. Gelin, bu yazının devamında yurtdışındaki dijital pazarlamacı ihtiyacı, en çok talep gören pazarlama alanları ve yetenekleri hakkında bilgi edilenelim.

Dünyanın neresine giderseniz gidin, şirketlerin istihdam edilmek üzere dijital pazarlamacılar aradığını görmek mümkün ancak dijital pazarlamacı ihtiyacı ve rağbet gören pozisyonlar ya da yetenekler ülkelere göre değişiyor. 

Örneğin, Avrupa’da dijital pazarlamacı ihtiyacı duyan ülkeler karşılaştırıldığında, en çok Fransa’da dijital pazarlama pozisyonlarında açık olduğu görülüyor.

Bu nedenle, yurtdışında dijital pazarlamacı olarak çalışmak için planlarınızı yapmadan önce hangi ülkenin ne kadar dijital pazarlama uzmanı arandığı, hangi iş tanımları için talebin daha yüksek olduğu ve sizi öne geçirecek dijital pazarlama yetenekleri hakkında bilgili olmanız gerekiyor.

Ülkelere Göre Dijital Pazarlamacı İhtiyacı 

Glassdoor ve LinkedIn’den alınan ortalama rakamlara göre, Avrupa, Kanada ve Amerika’da dijital pazarlamacı ihtiyacı oldukça fazla. Bu kaynaklardaki verilere göre, faaliyet gösteren şirketler istihdam edilmek üzere 100.000’den fazla dijital pazarlamacı arıyor. 

Ülke bazında bakıldığında dijital pazarlamacı ihtiyacı ise şu şekilde;

  • Amerika – 21098
  • Kanada – 2954
  • İngiltere – 11496
  • Almanya – 6119
  • Avustralya – 1742
  • Hollanda – 5754
  • İspanya – 3456
  • Fransa – 9446
  • İsviçre – 1389

Buna ek olarak bazı ülkeler global olarak işe alım yapmaya ve farklı ülkelerde yaşayan dijital pazarlamacıları istihdam de etmeye ihtiyaç duyuyor. DMI’ın çalışmasına göre, dünyanın farklı yerlerinden uzaktan çalışacak dijital pazarlamacı ihtiyacı duyan ülkeler ihtiyacı en yüksek olandan en az olana göre şu şekilde sıralanabilir;

  • Kanada 
  • Hindistan
  • Amerika Birleşik Devletleri
  • Birleşik Arap Devletleri
  • Avustralya
  • İrlanda
  • Filipinler
  • İngiltere

En Çok İş İmkanı Sunan Dijital Pazarlama Pozisyonları ve Yetenekleri

Dünyada dijital pazarlamacılara yönelik talebin arttığı gibi, sosyal medya yöneticisi, içerik pazarlaması uzmanı gibi dijital pazarlama alanı içerisinde yer alan spesifik pozisyonlara yönelik ihtiyaç da sürekli olarak artıyor ve değişiyor.

LinkedIn’in yaptığı çalışmaya göre, genel bir iş tanımı olan “ Dijital Pazarlama Uzmanı” en çok ihtiyaç duyulan pozisyon olarak ilk sıraya yerleşirken, insan kaynakları uzmanlarını işe alım süreçlerinde en çok zorlayan dijital strateji, arama motoru reklamcılığı, link inşası ve site dışı SEO gibi yeteneklere sahip dijital pazarlamacılar bulmak oluyor.

Tüm dünyada dijital pazarlama alanında en çok açık veren diğer iş tanımları ise şu şekilde devam ediyor; 

  • Müşteri İlişkileri Uzmanı
  • Sosyal Medya Uzmanı
  • Dijital Pazarlama Müdürü
  • İçerik Yazarı
  • Pazarlama Uzman Yardımcısı
  • Müşteri Yöneticisi
  • Pazarlama Asistanı
  • Dijital Stratejist

Buna ek olarak, çalışmaya göre şirketlerin sosyal medya pazarlaması, PPC, arama motoru pazarlaması, google ads ve email pazarlaması gibi yeteneklere olan ihtiyacı da giderek artıyor.

Hayalinizdeki Dijital Pazarlama Uzmanı Kariyerine Bir Adım Daha Yaklaştınız! 

Tüm bu bilgiler, dijital pazarlama uzmanlarının ya da dijital pazarlama uzmanı olmak isteyen kişilerin dijital pazarlama alanındaki iş fırsatlarına ve açıklarına cevap verecek yetenekleri geliştirerek kolayca iş bulabileceğini gösteriyor. 

Geçmiş deneyimleriniz ya da uzmanlık alanınız ne olursa olsun, dijital dünyanın nimetlerinden yararlanabilmek ve dijital pazarlama yetenekleriniz ile iş hayatında başarılı olmak için yapmanız gereken tek şey sizin için en doğru dijital pazarlama eğitimini bulmak.

Siz de vakit kaybetmeden DMI eğitimleri ile tanışın, istediğiniz dijital pazarlama pozisyonuna kolayca yerleşin!

DMI KURSLARI İLE TANIŞIN!

En Popüler İçerikler

İyi bir dijital pazarlamacı olmak için gereken her şeyi yaptınız; en iyi dijital pazarlama eğitimini (digital marketing eğitimi) aldınız, sektörde...

Evden Çalışma İmkanı Sunan En İyi Home Office Meslekler İş dünyasında yaşanan dijital dönüşüm hızla ivme kazanıyor. Bu dönüşüm sonucunda,...

Eskiden yüksek maaşlı bir meslek edinmek ve sağlam bir kariyerin ilk adımlarını atmak için dört senelik bir üniversiteye gitmeniz ve...

Yurt Dışında Çalışma Olanağı Sunan En İyi 8 Meslek Son yıllarda yurt dışında çalışmak hemen hemen herkesin hayali. Çalışma hayatına...