Member Story – Kerem Can Bayır

27/05/2024

KEREM CAN BAYIR / Sr. Digital Marketing Specialist

  • DMI eğitimi almadan önceki kariyerinizden kısaca bahseder misiniz?

DMI eğitimini almadan önce lisans mezuniyetim olan İngilizce öğretmenliği yapıyordum. Önce lisede ingilizce öğretmenliği yaptım sonrasında ise öğrencileri SAT sınavına hazırlayan Veritas Academy’de öğretmenliğe devam ettim. Öğretmenlik serüvenim güzel gidiyordu fakat teknolojiyle hep içli dışlı oluşum ve aynı zamanda psikolojiye de ilgi duymamla beraber bu iki alanı birleştiren bir meslek arayışına girdim ve dijital pazarlamayla tanıştım.

 

  • Mesleki anlamda ne gibi ihtiyaçlarla eğitim arayışına girdiniz?

Yüksek lisansa henüz başlamamıştım ve meslek değiştirmek istiyordum. Dijital pazarlamayla tanıştıktan sonra bu mesleğin çokça ilgimi çektiğini farkettim ve öğrenmek istedim. İlk öğrenme ihtiyacı hissettiğim nokta bu işin temel fikriydi. Bu yüzden öncelikle Google’ın temel sertifikalarını alarak ve YouTube’da çeşitli kanallar aracılığıyla öğrenmeye başladım. Fakat bu eğitimlerin yeterli seviyede olmadıklarını düşünerek yeni ve farklı eğitim kanalları arayışına çıktım ve DMI PRO’yu da bu arayışta fark ettim.  


  • DMI’ı seçmenizdeki en öne çıkan neden ya da nedenler neydi? 

DMI PRO seçmemdeki en temel neden uluslararası bir sertifika olması ve geniş çapta dijital pazarlamanın temellerini öğretmesiydi. Fakat sadece teoride değil aynı zamanda dijital pazarlama alanında kullanılan platform panellerini de videolar içinde ve interaktif olarak sunuyor olması beni çokça cezbetti.

 

  • DMI eğitim sürecinizde sizce bu eğitimin/eğitim içeriğinin ya da platformun sizin için öne çıkan 3 özelliği neydi? 

Eğitim içeriğinde en çok öne çıkan özelliklerin başında eğitmenlerin gerçekten bu işi bilen insanlar olmasıydı. Her konuda farklı bir uzmandan bilgiler edinmek eğitimin en güvendiğim noktalarından biri oldu. Bir özelliği de hemen hemen bütün sosyal medya platformlarının panellerini gösteriyor ve alıştırmalar yaptırıyor oluşuydu. Son olarak DMI Member olduktan sonra açılan; yeni ve güncel videolardan sürekli yararlanabiliyor olabilmek, bilgileri taze tutmak ve güncel bilgilere erişmek de en önemli özelliklerdendi.


  • Aldığınız eğitimin ve sertifikanın sizi kariyerinizde nasıl geliştirdiği ya da destekleğini anlatabilir misiniz? 

Lisans diplomam İngilizce öğretmenliği olduğu için başvurduğum şirketlerden geri dönüş dahi alamıyordum. Çünkü diplomamda görünen mesleğin dijital pazarlamayla alakasız olduğunu düşünüyorlardı sanırım. Fakat DMI sertifikasını aldıktan sonra başvuru yaptığım şirketlerden ciddi geri dönüşler aldım. DMI sertifikası sayesinde dijital pazarlama mesleğine gerçek anlamda geçiş yapabilmiş oldum ve mesleğe olan ilgim git gide arttı. Bu da alanda yüksek lisans yapmama sebep oldu. Hayatımın en doğru kararlarından birinin dijital pazarlamaya geçiş olduğunu düşünüyorum.


  • Bu kursu alan ya da almayı planlayan yeni üyelere vereceğiniz bir tavsiye var mıdır? 

Bu sertifikayı almak isteyen arkadaşlara önerim: DMI sertifikasını aldıktan sonra platformdaki videoları izlemeye devam etmeleri ve pratik yapmaları olacaktır. DMI sertifikasının önemini iş başvurularında çokça fark ediyorum. Özellikle bu mesleğe sıfırdan başlayacak olanlar için kesinlikle öneriyorum.

Siz de dijital pazarlama alanındaki uzmanlığınızı geliştirmek ve kariyerinizi uluslararası geçerliliği olan bir sertifika ile taçlandırmak isterseniz DMI üyeleri arasında hemen yerinizi alın.

En Popüler İçerikler

Yurt Dışında Çalışma Olanağı Sunan En İyi 8 Meslek Son yıllarda yurt dışında çalışmak hemen hemen herkesin hayali. Çalışma hayatına...

Eskiden yüksek maaşlı bir meslek edinmek ve sağlam bir kariyerin ilk adımlarını atmak için dört senelik bir üniversiteye gitmeniz ve...

İyi bir dijital pazarlamacı olmak için gereken her şeyi yaptınız; en iyi dijital pazarlama eğitimini (digital marketing eğitimi) aldınız, sektörde...

Evden Çalışma İmkanı Sunan En İyi Home Office Meslekler İş dünyasında yaşanan dijital dönüşüm hızla ivme kazanıyor. Bu dönüşüm sonucunda,...