Member Story – Ezgi Özden

23/05/2024

EZGİ ÖZDEN / Marketing Manager

  • DMI eğitimi almadan önceki kariyerinizden kısaca bahseder misiniz?

DMI’dan eğitim almadan önce yaklaşık 7 sene Turkcell İletişim Hizmetleri’nde bireysel pazarlamada çalıştım. Sonrasında yine bir 6-7 sene kadar kendim girişimci olarak hizmet sektöründe çalıştım. Ardından sırasıyla, Amerikan menşeili BNI organizasyonunda Pazarlama Direktörü,  BiggPlus/BiggLoyalty ajansında Miles&Smiles’dan sorumlu Global Content and Marketing Manager olarak görev aldım. Tüm bunların ardından İngiltere’ye gittim. DMI ile tanışmam, İngiltere’ye ilk gittiğim zamanlara, pandemi dönemine denk geliyor.

 

  • Mesleki anlamda ne gibi ihtiyaçlarla eğitim arayışına girdiniz?

Profesyonel yaşantımda hem beyaz yakalı hem de girişimci şapkam zaman zaman kesişti. Özellikle İngiltere’ye gittiğim zaman, pandemi döneminde,  hem yıllarca ajanslarla yönettiğim pazarlama sürecinin operasyon kısmını daha yakından öğrenmek hem de kendime bir girişimci olarak da yönetebileceğim bir alan açmak için dijital kanalların yönetimini uygulama bazında öğrenmek istedim. Dijital mecraların çeşitlenmesi ve pazarlama alanındaki hegemonyasıyla, artık bu işi uygulama bazında derinlemesine öğrenmeyen bir kişinin, yönetirken de dezavantajlar yaşayacağını düşünmeye başlamıştım. 

 

  • DMI’ı seçmenizdeki en öne çıkan neden ya da nedenler neydi? 

Global, itibar gören ve bu alanı sahiplenmeye çalışan, odak alanı belli bir firma olması diyebilirim! Ama buradan hareketle, etiket değil, nitelik bazlı bir değerlendirme yaptığımı belirtmek isterim. Bu özellikleri, sunacağı eğitim içeriğinin de global bir bilgi birikimini aktaracağına dair bana bir ipucu vermişti.

 

  • DMI eğitim sürecinizde sizce bu eğitimin/eğitim içeriğinin ya da platformun sizin için öne çıkan 3 özelliği neydi? 

1. Odak alanını belirlemek ve bunda derinleşmek benim için başarıda önemli bir kriterdir. DMI bunu yapabilmiş. 

2. İçerik gerçekten vaat ettiği gibi, dijital pazarlamayı A’dan Z’ye anlatan, uygulamaya yönelik, her platformu detaylı şekilde aktaran ve kendini yenileyen bir eğitim. 

3. Eğitim sonunda katılımcıyı “Ben bu işi artık öğrendim ve yapabilirim!” fikriyle uğurlamak gerçekten değerliydi.

 

  • Aldığınız eğitimin ve sertifikanın sizi kariyerinizde nasıl geliştirdiği ya da destekleğini anlatabilir misiniz? 

Daha önce elbette uygulama alanındaki bilgim zayıftı. Eğitim sonrasında, çalıştığım ajanslara verdiğim brief’ler çok daha isabetli ve netti, çünkü artık ajansa hangi soruları sormam gerektiğini ve nasıl takip etmem gerektiğini de çok daha iyi biliyordum. Dijital kanallardan aldığım verimin DMI sayesinde gelişen bilgi birikimimle doğru orantıda arttığını söyleyebilirim.

 

  • Bu kursu alan ya da almayı planlayan yeni üyelere vereceğiniz bir tavsiye var mıdır? 

Gönül rahatlığıyla bu eğitimlere katılabilirler. Umduklarından fazlasını bulacaklarına eminim.

Siz de dijital pazarlama alanındaki uzmanlığınızı geliştirmek ve kariyerinizi uluslararası geçerliliği olan bir sertifika ile taçlandırmak isterseniz DMI üyeleri arasında hemen yerinizi alın.

En Popüler İçerikler

Eskiden yüksek maaşlı bir meslek edinmek ve sağlam bir kariyerin ilk adımlarını atmak için dört senelik bir üniversiteye gitmeniz ve...

Evden Çalışma İmkanı Sunan En İyi Home Office Meslekler İş dünyasında yaşanan dijital dönüşüm hızla ivme kazanıyor. Bu dönüşüm sonucunda,...

Yurt Dışında Çalışma Olanağı Sunan En İyi 8 Meslek Son yıllarda yurt dışında çalışmak hemen hemen herkesin hayali. Çalışma hayatına...

İyi bir dijital pazarlamacı olmak için gereken her şeyi yaptınız; en iyi dijital pazarlama eğitimini (digital marketing eğitimi) aldınız, sektörde...